Liteside Girl

Nieuws

Van 14 t/m 16 augustus staat het Westergasfabriek-terrein in het teken van de nieuwste trends op het gebied van kunst en cultuur: het internationale LiteSide Festival presenteert voor de vierde keer een spannende mix oriëntaalse en westerse cross-overs van muziek, dans, performance, literatuur, beeldende kunst, film en club cultuur.

Drie dagen lang staan - veelal jonge - grensverleggende kunstenaars, filmmakers, musici, dansers en dj's op het Amsterdamse festivalterrein in de schijnwerpers. Te zien zijn onder meer de Turkse danser/ choreograaf Ziya Azazi - die dervish dansen combineert met westerse club beats -, de oriëntaals geïnspireerde Engelse graffitikunstenaar Mohammed Ali en de Frans/Libanese trompettist Ibrahim Maalouf, die een speciaal ontworpen oriëntaals muziekinstrument combineert met jazzmuziek. Uiteraard zijn er ook volop Oriëntaalse drankjes en hapjes verkrijgbaar.

LiteSide vestigt de aandacht op de artistieke creativiteit die ontstaat vanuit de kruisbestuiving tussen Oost en West. Vernieuwende, kunstzinnige optredens van jong creatief talent tonen de rijkdom en meerwaarde van oriëntaalse culturen aan het actuele westerse culturele aanbod. Het festival biedt een platvorm voor artistieke ontwikkelingen, stimuleert ontmoetingen en wil een bijdrage leveren aan het genereren van respect voor verschillende achtergronden.

 

Website design and development by Tarek Atrissi Design.